Ingrediënten
Benodigdheden (4 personen):
- 500 gr aardbeien
- 1 bakje mascarpone
- 2 sinaasappels
- 3 eetlepels crema di balsamico
- zwart peper
Bereidingswijze
Rasp één sinaasappel en pers de andere uit. Doe het sinaasappelsap en de rasp in een schaaltje en doe er enkele slagen vers gemalen zwarte peper bij. Begin voorzichtig, toevoegen kan altijd nog. Spatel er dan de mascarpone door en zet in de koelkast tot gebruik. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwarten. Doe ze in een schaaltje en giet er de balsamico crème over. Laat de aardbeien een uur marineren in de koelkast. Haal de aardbeien na een uur uit de koelkast en laat ze ongeveer tien minuten op temperatuur komen. Verdeel de aardbeien over 4 borden of schaaltjes en schep de sinaasappelmascarpone erbij.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
ljikt me heerlijk, ik ga het proberen
gre oppel swier · 21/04/11
Je kunt toch ook een en dezelfde sinaasappel raspen en persen. Scheelt er weer eentje...
Bartje Meijer · 20/11/15