Aardbeien in balsamico crème

Cook en Co · Nagerechten en gebak · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Benodigdheden (4 personen):

  • 500 gr aardbeien
  • 1 bakje mascarpone
  • 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels crema di balsamico
  • zwart peper

Bereidingswijze

Rasp één sinaasappel en pers de andere uit. Doe het sinaasappelsap en de rasp in een schaaltje en doe er enkele slagen vers gemalen zwarte peper bij. Begin voorzichtig, toevoegen kan altijd nog. Spatel er dan de mascarpone door en zet in de koelkast tot gebruik. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwarten. Doe ze in een schaaltje en giet er de balsamico crème over. Laat de aardbeien een uur marineren in de koelkast. Haal de aardbeien na een uur uit de koelkast en laat ze ongeveer tien minuten op temperatuur komen. Verdeel de aardbeien over 4 borden of schaaltjes en schep de sinaasappelmascarpone erbij.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

ljikt me heerlijk, ik ga het proberen

Je kunt toch ook een en dezelfde sinaasappel raspen en persen. Scheelt er weer eentje...