Spaghetti carbonara

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Frank Zappa zong al over 'all those things that never belonged on a pizza in the first place..', wel, met carbonara is het net hetzelfde. Probeer het eens zonder room, zoals de Italianen het maken! En met massa's zwarte peper! En witte wijn! En koppijn 's ochtends omdat de wijn toch wat goedkoop was...

Ingrediënten

250 gram spaghetti, fijne spekblokjes (liever pancetta i.p.v. spek!), 2 eidooiers, knoflook, witte wijn, olijfolie, peper, zout, parmezaan of pecorino, peterselie.

Bereidingswijze

Dit recept is bestemd voor 2 personen. Reken op 200 gram en 2 eidooiers per 2 personen. In tegenstelling tot een wijdverspreide gewoonte, wordt deze spaghetti niet met room opgediend. Wie room aan dit gerecht toevoegd, verknalt meteen de finesse van deze saus en maakt er een plomp en zwaar gerecht van. Bak in wat olijfolie 5 eetlepels spekblokjes (of meer naar keuze, en eigenlijk, zoals terecht in de commentaren staat, beter pancetta gebruiken, dat is zachter en minder zout dan spek), samen met twee fijngesnipperde teentjes knoflook. Kruid met peper en zout en voeg er een half glas witte wijn aan toe. Kook de pasta in gezouten water gaar. Giet ze af en meng de saus erdoor, samen met drie eetlepels olijfolie. Kruid opnieuw met peper en zout. Voeg op het einde de eidooiers al roerend door de pasta heen. Dien op met een klein beetje parmezaan of pecorino en wat versgesnipperde peterselie.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

heel lekker

De eerste keer dat ik dit gerecht klaarmaakte was het een super aangename verrassing... Zo lekker en geen room! Ondertussen ben ik net terug van een weekendje bij vrienden, die trouwens een restaurant hebben. Ik heb dit gerecht klaargemaakt en iedereen was in de wolken! Er is gesmuld en gesmikkeld... Een echte aanraader... Simpel, lekker en goedkoop!

""toevoegd"" (sic) staaT beter met een "t".…

Ik heb meerdere malen dit gerecht klaargemaakt. Ik zelf prefereer zonder wijn en zonder room. Soms enkel de eidooier en soms een volledig ei. Soms kruidenboter en soms gewoon look. Goesting is koop. Smakelijk eten allemaal. Always chees.

idd erg lekker en gemakkelijk
en ook niet met spekblokjes voor mij er in
maar als ik geen pancetta in huis heb durf ik wel balcon blokjes gebruiken dit vind ik ook enorm lekker natuurlijk een persoonlijke keuze

Pagina's

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.