Verhuisd (2): beta-versie klaar

Verhuisd (2): beta-versie klaar

Carlo · 02/11/05 · Over La Cucina

Zo! Het opkuiswerk is gedaan. Ik wou al lang een aantal dingen aan www.la-cucina.be wijzigen en daar heb ik nu eindelijk wat tijd voor gevonden.

De website zit in een nieuw kleedje. Ik wou het vooral simpeler en nog meer tot de essentie herleiden. Vandaar dat ik van een 3 kolommen layout terug naar een 2 kolommen layout ben overgestapt. Het was even zoeken om alles zijn plaats te geven, maar uiteindelijk denk ik dat het er nu overzichtelijk uitziet.

Voorts een paar kleine layout- en structuurwijzigingen, waarvan de belangrijkste zich in het kookforum voordoen. In navolging van het bericht van Myriam kan je voortaan bij elk bericht ook meteen alle (volledige) antwoorden zien.

Bij de recepten heb ik terug de handige "afdrukbare versie" toegevoegd. Die is er ooit bij een of andere versie van tussenuit gevallen, maar bij deze terug in ere hersteld!

De zoekfunctie is ook wat uitgebreid: terwijl je vroeger enkel op recepten kon zoeken, worden voortaan ook automatisch forumberichten en artikels doorzocht.

Iemand anders meldde me een bug in de website die zich enkel voordeed in Safari (browser op Mac). Ik heb er eventjes op zitten zwoegen, maar heb het uiteindelijk opgelost gekregen.Wie de website met de safari-browser bezoekt, moet nu zonder probleem recepten kunnen toevoegen.

Het overige opkuiswerk gebeurde vooral in de interne keuken. De broncode is weer een beetje meer gestroomlijnd (bij het uitvallen van een connectie met de databank onder andere zie je voortaan "propere" foutmeldingen). Dit alles om te illustreren dat ik niet stilgezeten heb! Nu nog de recepten en de bloedstollende verhalen...

Deel dit artikel: Tags: Over La Cucina

Reacties

Hoi Carlo,

Kleine tip: zet een link naar de homepagina op masthead.jpg. Ik zit er zelf altijd als een gek op te klikken om terug naar de homepagina te gaan ;-)

Voor de rest: keep up the excellent work!

Debby

Dat is bij deze gebeurd! Bedankt voor de tip, want was ik inderdaad vergeten én is inderdaad superhandig.