Muziek in de keuken

Muziek in de keuken

Carlo · 18/12/04 · Gezien of gehoord

Gelezen in de bijlage "Al Dente" van De Morgen (een krant die tegenwoordig enkel nog uit bijlagen lijkt te bestaan): "gepeperde jazz: .. van veel jazzmusici en ook van heel wat jazzliefhebbers is bekend dat het echte smulpapen zijn. Han Hidalgo, beter bekend als Jazzcookin&copy,, verzamelt speciaal voor De Morgen een serie swingende gerechten."

En dat is dus deze keer Coleman Hawkins' Red Beans, Hot Sausage, Pepper Con Salsa.
Wat men niet allemaal vindt om een kookboek van te maken! Maar: toch in de gaten houden, want dat recept van Hawkins ziet er lang niet slecht uit...

Muziek in de keuken of liever een keuken in de muziek is trouwens ook het thema van "Backstage Kitchen" (uitgegeven bij Lannoo, eveneens genoteerd in De Morgen). Het is van de hand van Lut De Clerq, backstage-kokkin in de Brusselse Ancienne Belgique. Wel, daar ben ik nu eens zeer in geïnteresseerd, niet alleen omdat je van popsterren vaak leest dat ze bijzonder moeilijk doen wat hun eten betreft, maar ook omdat Lut De Clerq goed kookt. Ik heb al één keer haar keuken mogen proeven in het backstage-restaurant en dat smaakte naar meer.

En wil je de Brusselse jazzscene (die inmiddels quasi volledig vegetarisch is) zien eten, dan moet je maar eens naar Mano a Mano gaan aan het Sint-Bonifaciusplein in Elsene.

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord