Garlic Crusher

Garlic Crusher

Carlo · 15/01/08 · Gezien of gehoord

Garlic Crusher

Benieuwd of dit echt werkt:

For anyone who’s stood at the sink using a toothpick to clean a garlic press, Ineke Hans’ Garlic Crusher (2006) offers a smart alternative. In addition to being a snap to clean, this "Crusher is made with a special stainless steel that removes the scent of garlic from your hands. Better still, the act of crushing garlic (versus chopping or pressing) brings out a more intense garlic flavor. To use, simply roll the Crusher over the garlic clove. All cooking should be this easy. The Garlic Crusher was recently honored with the prestigious Red Dot design award.

Ik heb een tijdje een knoflookpers gebruikt, maar vond het inderdaad altijd een vervelend werkje om dat ding af te wassen. Bovendien lukte het mij nooit om een knoflookteentje echt goed uit te persen. Meestal bleef het knoflookteentje half dichtgeknepen in het reservoir en voorzag de knoflookpers te weinig druk om het volledig door te duwen. De fijngeperste knoflook die er toch doorkwam moest ik dan weer altijd nog eens met een mesje lospeuteren. Na veel ergernis ben ik een tijdje overgeschakeld op een kleine keukenmixer om ze fijn te snipperen , maar ook dat was omslachtig en leverde (te)veel afwas op. Voorlopig hak ik ze maar fijn met een keukenmes, maar ik ga dat platwalsen eens uitproberen. Iemand andere technieken om knoflookteentjes te verwerken?

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

Ik gebruik al een tijdje een knoflookrasp bordje, heel handig

wat ik altijd doe is met een scherp mes (demi-chef) de tenen afschrapen (met het mes plat) ipv snijden (mes rechtop), of idd de tenen raspen zoals een nootmuskaat

Wat ik vaak doe, is gewoon klein snijden.Wat wij in Thailand hebben geleerd op de kookcursus is ook handig. Je legt de platte kant van een hakmes op de knoflookteen en geeft daar een klap op.Dan is het teentje al gecrusht en bovendien pel je zo het velletje eraf en daarna fijnhakken met het mes.Ze doen het daar niet anders. Niks pers of rasp of anders.

the garlic card, ook zo'n uitvinding. meer voor knoflookpuree bedoeld. een soort creditcard met gestanste letters waarop je de knoflook raspt. en je spoelt het kaartje zo schoon onder de kraan.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.