Dulses

Dulses

Carlo · 19/08/05 · Geproefd

Ik heb het al twee keer gekocht en vind het eigenlijk bijzonder lekker: Dulses, een kaas van kaasmakerij het Hinkelspel uit Gent. Dulses is een pittige, harde kaas met Bretoens zeewier en een beetje look in verwerkt. Lekker in blokjes bij het aperitief. En het blijkt nog zeer gezond te zijn ook:

"Dulse is de Engelse naam voor een roodwier dat veel in onze zeeën voorkomt (Rhodymenia Palmata). De smaak is uitgesproken en vanwege het vitaminegehalte werd het in de 17de eeuw als mogelijke remedie tegen scheurbuik gebruikt. Het bevat uitzonderlijk veel ijzer en ook veel eiwitten. Zeer gezond, dus! Dulse groeit op rotsige kusten (vandaar dat het bij ons niet voorkomt en dat we er geen Nederlands woord voor hebben). Het zeewier dat wij gebruiken wordt door zogeheten goémonniers geoogst en gedroogd in een baai aan de Bretoense kust. De omstandigheden voor het cultiveren van zeewier zijn er ideaal: het schiereiland steekt ver in de oceaan, het water is kristalhelder en rijk aan mineralen." (Hinkelspel)

Ik vond de kaas in de AD Delhaize aan de Anspachlaan (Brussel), dus ik vermoed dat ook nog andere supermarkten de kazen verdelen. Anders kan je altijd terecht bij het Hinkelspel zelf, waar ze trouwens nog heelwat lekkere kazen hebben.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Is dat dezelfde kaasmeester die ook Pas de Bleu en Pas de Rouge maakt?
Die zijn alleszins ook heeeeeel lekker!

Hoi, ben enorme kaasliefhebber en ben dus meteen naar Delhaize gerend! Lekker! Lekker! Lekker! Dank voor de tip. Zag bij Delhaize trouwens in visafdeling ook gewoon Dulses - de groente - liggen

PS dit was in de Delhaize in Knokke, geen idee of ze het in elke Delhaize verkopen

Ben wel benieuwd naar wat die Dulses in het echt smaken. Misschien past het in slaatje?

Ik ga ze morgen kopen en er mee knutselen, ik laat het weten!