Aangebrande keuken

Aangebrande keuken

Carlo · 13/12/04 · Gezien of gehoord

Een goede vriendin van ons is zot op aangebrand eten. Laatst aten we geroosterd krentenbrood bij haar en al wat zwartgeblakerd uit de toaster kwam, at zij met veel smaak op.

Nu, ik moet zelf toegeven dat ik liever een licht aangebrande pizza heb dan een die net genoeg gebakken is. Niets is lekkerder dan die grote zwarte opzwellingen in het deeg te doorprikken, de geur van het hout in de oven op te snuiven en de aangebrande sensatie te proeven.

Denk er eens over na: geroosterde paprika's laten we ook al helemaal zwart worden op de grill, en wat met een goed aangebrand korstje op puree-patatjes, lasagne of witloof met hesp en kaas?

Hoe komt het dat we zo graag aangebrand eten? Is het een mea culpa voor die keren dat we het zelf verknoeiden en met een zwart geblakerde cake opgescheept zaten? Of heeft aangebrand eten iets verleidelijks?..

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.