Zomercharlotte met fruit

Sofie · Nagerechten en gebak · 5-10 min · Vegetarisch

Ingrediënten

250 g aardbeien, 1 doos lange vingers (boudoirs), 500 ml room + 5 lepels suiker, 250 ml marsalawijn (witte italiaanse dessertwijn), 3 merengueschuimpjes, platte pyrexschotel.

Bereidingswijze

- room stijfkloppen met de suiker
- boudoirs even in wijn dompelen en in de schotel leggen
- overgieten met een deel van de stijfgeklopte room
- aardbeien in stukjes erop leggen
- laag in wijn gedrenkte boudoirs
- eindlaag room + aardbeien + verkruimelde merengues
- genieten!

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Wat denken jullie van hetzelfde receptje maar met platte kaas ipv slagroom? Iets minder vet en lichter op hete zomerdagen. Ik probeer het alvast eens uit!