Zeetong met noten

Dhaene Lucien · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Dit recept heb ik deze middag gemaakt, zeer lekker, mag ook slibtongetjes. Zag het staan in Ambiance Culinaire...

Ingrediënten

Voor 4 personen:
4 zeetongen (kort geknipt door de vishandelaar)
2 eetlepels bloem
50 g gele rozijntjes
50 g Pijnboompitten
50 g amandelschilfers
1/2 citroen
2 klontjes boter
2 scheutjes olijfolie
1 eetlepel fijngehakte bieslook
peper en zout of zeezout

Bereidingswijze

- laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water, en dan laten uitlekken. - Draai de gewassen en afgedroogde slibtongetjes in de bloem waar goed peper en zout zijn aan toegevoegd. Tik de overtollige bloem van de vissen. - Laat de pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en , wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje boter bij. - Bak de vis op hoog vuur gedurende 4 minuten langs elke kant. schep de tongen dan uit de pan en houd ze even warm in een lauwe oven, ( mijn borden waren al in de oven op voorhand geplaatst) de oven was al voorgewarmt op 90 ° . - Giet het gebruikte bakvet weg. - Zet dezelfde pan opnieuw op het vuur.Voeg wat olijfolie en een klontje boter toe. Giet er het citroensap bij. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en de pijnboompitten en amandelschilfers. Laat nog een minuut bakken. - Schep de inhoud van de pan over de zeetong of slibtongen.Werk af met fijngehakte bieslook.(ik heb peterselie gebruikt) smakelijk

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

Scooore! Nen Blijver!