Wintervinken

Kevin · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Een vooral in herfst en winter zeer eenvoudig, maar vooral ook zeer lekker gerecht, waar je het gegarandeerd warm van krijgt.

Ingrediënten

1 dun kalfslapje per persoon, gehakt (varkens/runds) om de kalfslapjes te vullen,
1 ui, 1 ei, broodkruim, savooikool, rundsbouillon, spekvet of een andere bakstof, echte boter,
peper en zout, nootmuskaat.

Bereidingswijze

Sla de kalfslapjes zo dun mogelijk met een vleeshamer of een deegrol of een fles.Vermeng ondertussen het gehakt met het losgeklopte ei, het broodkruim, de fijngesnipperde ui en wat peper en zout, en verdeel over de kalfslapjes. Vouw de kalfslapjes mooi om het gehakt en sluit af met wat draad of enkele houten cocktailprikkers. Laat de vinken in het spekvet aan alle kanten mooi aanbruinen. Overgiet de vinken dan met de bouillon tot ze bijna onderstaan en laat dit geheel een tiental minuten sudderen op een matig vuur. Snijd ondertussen de kool in reepjes en voeg die toe aan het vlees. Dek de pan af en laat stoven tot de kool beetgaar is. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat en laat om af te werken enkele klontjes boter over het gerecht smelten.
Leg het mengsel in een diepe ovenschaal (eventueel overtollig vocht kan je inbinden en als jus geven), dek af met een laag smeuïge aardappelpuree en een flinke laag geraspte kaas en laat onder de grill goudbruin gratineren. Dien onmiddellijk op met een glas bier of rode wijn. Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.