Vogeltjes zonder kop in een geflambeerde portosaus

Fanny · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

1. 2 blinde vinken
2. 20 gram boter
3. een sjalot
4. twee wortels
5. porto
6. een kopje groentenbouillon

Bereidingswijze

1.In een braadpan (geen antikleefpan!) op een middelmatig vuur een beetje boter laten smelten, hierin de fijn gesnipperde sjalot en de in reepjes gesneden wortel laten aanbakken. De blinde vinken toevoegen mooi braden langs alle kanten, verder gaar laten worden door een beetje groentenbouillon toe te voegen (ik gebruik geconcentreerde bouillon die je kan oplossen in water). Deksel op de pan, vuur lager zette en gedurende 15 minuten laten gaarkoken. Wanneer de blinde vinken bijna gaar zijn, haal je ze uit de pan en begin je aan de saus. Zet het vuur hoger en giet een goeie scheut porto in de pan en flambeer! Als de vlam gedoofd is en de porto lichtjes is ingekookt voeg je een blokje boter toe aan de saus om ze glad te maken, kruiden naar smaak met peper en zout. De blinde vinken nog even toevoegen en goed overgieten met de saus, vuur afzetten. Opdienen met gebakken witloof en een gestoomde aardappel in de schil.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

heb wel rundsbouillon gebruikt ipv groentenbouillon.

lekker met die porto erin.