Ik liet me inspireren door Carlo's artikel over curry in een potje. Recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
1. 2 lepels kant en klare rode currypasta
2. 1 doosje sappige kersentomaatjes
3. 2 (350 gr) roodbaarsfilets
4. handvol brocoliroosjes (maw op gevoel)
5. 2 fijngesneden wortels
6. handvol mange- tout
7. glas witte wijn
8. sap van 1 limoen
9. Koriander
Bereidingswijze
1. Halveer de kersentomaatjes, kruiden met zout en peper en schuif ze in een voorverwarmde oven (200°) en laat ze mooi roosteren onder de grill. Dit duurt ongeveer 10 min maar goed in het oog houden, ze verbranden gemakelijk. 2. Breng in een ruime pot water aan de kook op smaak gebracht met een stukje boullionblokje (vis), stoom de vis, niet langer dan vijf minuten. 3. Water koken om de brocoli,wortels en mange-tout te blancheren (minder dan 5 min) 4. Neem een ruime ovenschotel, schik de gestoomde vis en de geblancheerde groentjes erin. Haal de geroosterde tomaatjes uit de oven en voeg een beetje van het kookvocht van de vis, een glas witte wijn en twee eetlepels rode currypasta toe. Eventueel saus bijkruiden met zout en peper. Giet de saus over de gestoomde vis en schuif de schotel gedurende 5 à 10 min in de warme oven (grill afzetten). Afwerken met verse koriander en limoensap. Voor diegene die graag pikant lusten, kan je ook een rode chile toevoegen (fijngesneden) Serveer met basmatirijst
- Login of registreer om te kunnen reageren