Het lezen van de rubriek "lente"" en "15kg kip" doet me aan bovenstaand gerecht denken. Het gerecht is een aangepaste versie van wat mijn moeder dikwijls voor ons klaarmaakte.
Ingrediënten
- een doos tostadas
- twee avocado's
- 1 dubbele kipfilet
- 2 tot drie tomaten
- het sap van 1 limoen
- koriander
- 100 à 150gr geraspte kaas (naar eigen voorkeur)
- twee lepels zure room
Bereidingswijze
1. De kipfilet in bouillon (water, wortel, ajuin, komijn zaadjes, een paar teentjes knoflook en een knorretje) laten gaar worden. Zodra de kip goed gaar is een beetje laten afkoelen en de kip en zeer fijne reepjes snijden. Kruiden met zout en peper. 2. Terwijl de kip kookt, dompel je de tomaten even in kokend water, ontvellen, ontpitten en in kleine blojes snijden. Koriander fijnhakken en aan het tomatenmengsel toevoegen. Kruiden naar eigen smaak met peper en zout. 3. In een ruime kom de avocado's fijn prakken, bewaar de pit zo blijft de kleur fris groen. Ongeveer een 1/3 van je tomatenmengsel met koriander toevoegen. Indien je het wenst de twee lepels zure room en een beetje limoensap toevoegen. Alles goed doormengen, kruiden met zout. 4. De ijsbergsla fijn versnipperen, met limoen bersprenkelen.< 5. De tostadas mooi krokant laten worden in een oven van rond de 180 °, duurt nooit langer dan 10 min. De bedoeling is dat iedereen zijn eigen tostadoas klaarmaakt aan tafel. Je begint met het advocatenmengsel, je besprenkelt de tomaten, de sla en de kip er bovenop. Afwerken met geraspte kaas en eventueel zure room. In het oorspronkelijk recept wordt ook een pasta van bruine bonen gebruikt maar het klaarmaken van bruine bonen neemt nogal veel tijd in beslag dus is het bij mij eruit gegooid.
- Login of registreer om te kunnen reageren