Supersmeuïge chocoladetaart

Elisabeth · Nagerechten en gebak · 15-20 min · Vegetarisch

de makkelijkste taart ooit én een megatraktatie voor de chocoladefreaks onder ons :-)

Ingrediënten

450 gr pure chocolade (van een goed merk)
225 gr boter (géén margarine !)
110 gr fijne suiker
2 eetlepels straffe koffie (of oploskoffie in twee el water)
5 eieren
ingevette springvorm +/- 20 cm
oventemperatuur : 120 °C

Bereidingswijze

smelt de choclade met de boter op een zeer laag vuurtje. doe je dit au bain marie, laat het water dan niet koken of je chocolade kan 'geschroeid' smaken... voeg de 2 eetlepels koffie toe tot je een gladde massa krijgt. voeg de suiker toe en laat smelten in 5 minuten. neem het pannetje van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. kluts ondertussen de eieren tot een schuimig geheel. meng stukje bij beetje de afgekoelde chocolade onder de eieren. doe de gladde massa in de springvorm en laat zeker 2 uur in de oven gaar worden. mocht de taart in het midden wat inzakken, kan je dit opvullen met geklopte slagroom (maar dat maakt het wel erg zwaar) deze taart is subliem als je ze op kamertemperatuur eet !

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Hallo,

Het is de eerste keer dat ik chocoladetaart maak, heb jou recept gevolgd en ze is echt superlekker!! Heb ze 110 minuten in een over van 120 graden gedaan. Ze is echt nog zo lekker smeuig of nes!
Bedankt!

beste elisabeth wij hebben u recept tot op de letter gevolgd, de taart is niet ingezakt , ze is wel heel dorog en kruimelig , en zeker niet smeuig.
Volgens ons is 2 uur veel te lang al het vocht verdampt.

dat vind ik sneu voor jullie...ze is normaliter erg lekker.