Suikervrije chocolade melk

maurice bakker · Nagerechten en gebak · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Heel lekker om te drinken. Ps: lekkerder dan op de normale manier!

Ingrediënten

Garde, pan (die in de oven mag), cacao, melk, dextrose

Bereidingswijze

Meng de melk en cacao met de garde samen tot alles goed fijn is. Eerst warm maken en dan dextrose toevoegen zoveel als je zelf wilt.
Dit smaakt lekkerder dan met gewone suiker (ps.: je kan ook slagroom maken met dextrose). Koop slagroom doe de inhoud van het pakje of bekertje in een mixer of blender en voeg naar believen dextrose toe.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL LEKKER

Je kan nu al suikervrije chocolade aankopen bij Cavalier, deze chocolade is vervaardigd op basis van Maltitol. Naar de toekomst toe, maw vanaf het moment dat Stevia gelegaliseerd wordt kan je bij Cavalier ook chocolade op basis van Stevia aankopen. Alle producten zijn te koop via de webshop: www.cavalier.be

Groeten

Caroline

Helaas is dextrose geen vervanging die veel suikervrije patienten mogen hebben !
Jammer dat vergeten wordt dat stoffen als dextrose, xylitol enz. meestal niet mogen bij kids die geen suiker mogen!

Goed dat jullie een recept over suikervrije chocolade melk geplaatst hebben! I.p.v. dextrose zou je ook stevia kunnen gebruiken.
Wij krijgen zelf veel vragen over ongezoete chocolade, daarom hebben wij een lijst gemaakt van chocoladesoorten zonder suiker van Valrhona. Wij hebben een Vlaamse mevrouw met suikerziekte hiermee erg blij kunnen maken!
Groeten,
Marcel.