Stoofschotel met varkensvlees en courgette

Fanny · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Nog maar eens een recept uit mijn moeders keuken

Ingrediënten

1. 1 rode ajuin
2. 1 teentje knoflook
3. 1/2 theelepel komijnzaadjes
4. 1 courgette
5. 400 gr fijngesneden varkenslapjes (mager)
6. 5 tomaten of 1 blik gepelde tomaten
7. het sap van 1 limoen
8. Een handvol verse koriander

Bereidingswijze

1. Rooster eerst de komijnzaadjes in de pan, zet ze dan even opzij.
2. fruit de fijngesnipperde ajuin op een zacht vuurtje, voeg het teentje knoflook in zijn geheel toe
3. Voeg het fijn gesneden varkensvlees toe (vuur iets hoger zetten) zodra het vlees langs de buitenkant is gebruind voeg je de geroosterde komijnzaadjes toe. Alles even goed omroeren, gul kruiden met peper en zout.
4. Voeg de ontpelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe (voor de luierikken onder ons een blik gepelde tomaten heeft hetzelfde effect) voeg daarbij nog twee koppen bouillon toe (water met een knorretje) en laat 10 min op een laag vuur pruttelen.
5.Voeg daarna de in blokjes gesneden courgette toe. Laat het verder pruttelen op een zacht vuur met het deksel op de pan, ongeveer 20-30 min (hoe langer je het op het vuur laat staan, hoe zachter het vlees)
6. Op het einde voeg je het sap van 1 limoen toe (niet verplicht) en de fijngesnipperde koriander.

Serveer het rijst of een tortilla en werk het stoofpotje af met een smeuïge geitenkaas, brokkel de kaas over het vlees en de saus)!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

begin dit jaar gereedgemaakt maar vergeten te reageren...lekkerrrr. ik heb wel de geitenkaas weggelaten daar de smaak vrij snel gaat overheersen