Ravioli met Aardbeien en Basilicum

Caroline · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Voor het eerst gegeten in een resaturantje in Pisa, wat een feest! Ontzettend simpel, maar alleen al de geur van de aardbeien, basilicum en tomaten in je boodschappenmand brengen je in een zomerstemming!

Ingrediënten

  • Ravioli gevuld met Spek
  • Tomaten in blik/ pruimtomaten
  • Basilicum
  • Doosje mooie aardbeitjes
  • Rode ui
  • Olijfolie hoge kwaliteit
  • Balsamico-azijn

Bereidingswijze

Kook de pasta in gezouten water met een scheutje olie. Snijd de rode ui fijn en fruit deze in de olie in een sauspan. Voeg desgewenst wat gekneusde knoflook toe. Voeg de tomaten toe (uit blik zijn perfect, echte Italiaanse tomaten die rijp ingeblikt zijn). Laat even pruttelen, peper en zout erbij. Klein scheutje balsamico-azijn erdoor roeren en een mespunt suiker toevogen. Doorroeren. Giet de pasta af en roer deze door de saus. Hak basilicum fijn en roer erdoor. Als laatste snijd je de aarbeien in plakjes en roer je die door de pasta. Maak op een bord af met blaadjes basilicum en een aarbeitje. Bon appetit!

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken