Quiche met prei en spekjes

Carlo · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Doodeenvoudig én erg lekker!

Ingrediënten

Voor 1 quiche (goed voor 3-4 personen): 4 preistengels, 4 eieren, 100 gram spekblokjes, geraspte Gruyère-kaas, 1 pakje bladerdeeg (voorgemaakt en uitgerold), olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdoe de preistengels van overbodig groen en hak de eindjes (met draadjes) eraf. Snij de preistengels in rondjes van ca. 0,5 cm en doe ze in een vergiet. Goed spoelen met water (soms blijft er wat aarde in de stengels hangen). Stoof vervolgens de stukjes prei aan in een diepe pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof verder tot ze beetgaar zijn. Rol het deeg uit in een ovenschotel of taartvorm (met het meegeleverd bakpapier). Prik met een vork overal gaatjes in het deeg. Laat de stukjes prei wat uitlekken en meng ze met de spekblokjes. Spreid dit mengsel uit over het deeg, terwijl je er tussendoor wat geraspte kaas over sprenkelt. Kluts de vier eieren en kruid met wat peper en zout. Voeg de opgeklopte eieren toe aan de taart en besprenkel opnieuw met een royale laag kaas. Kruid nog een laatste keer met wat peper en zout (niet té veel want het spek is al zout). Plaats in de oven gedurende een 20-tal minuten (tot de deegrandjes goudbruin zijn en er een heel lichte korst op de quiche komt. Dien op met een frisse sla.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

net het gerechtje gemaakt en opgegeten. Ik heb wel 250gr. spekjes gebruikt en room bij mijn eitjes gedaan. De volgende keer zou ik toch voor 5 à 6 eieren gaan.

Lekker, Lekker, Lekker......... :-)

Het was heel lekker! We hebben er wel nog wat meer eieren in gedaan.

Beetje room bij de eieren en soeplepel peterselie en soeplepel bieslook.

Vandaag gemaakt, heel lekker!
Ik kende het recept al, alleen hoort er room bij en zonder bladerdeeg.
Het was een supermaaltijdje.

ik zou bij de opgeklopte eieren, nog een beetje room bij doen om de smaak te verbeteren.

ga het vanavond proberen,
komt nooit goed denk ik :-)
moet er geen deksel van het deeg op de vulling?

ik vind het een goed gerecht maar ik zou er nog een beetje meer kruiden in doen

maar dat is naar gelang de keuze van j eigen hé

maar anders vind ik dat een zeer goed gerecht

XD

HHHMMMMMMMM
heerlijk wie heeft dit bedacht

XD XD XD XD
Xd

het slaatje was heerlijk
XDXDXXDXDXDXD

neen nee heel lekker een aanrader

ik ben misschien wel oud maar zoiets smaakt mij nog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erg lekker maar nogal hoog voor een quiche . Heb ook meer eireren en room bijgedaan . Ga het beslist nog maken ....

ga het vandaag of morgen ook eens proberen,
mijn zus zei me dat het zo lekker is met witloof en gerookte zalm ook

kan het ipv met spekblokjes ook met hamblokjes?

Héél lekker. Ik heb (voor de tijdswinst) een zak van 600 gr diepgevroren preiwit gebruikt. Maak ik zeker nog klaar

Ja, mia ,dat lijkt mij ook erg lekker maar zal dat niet te vochtig zijn met de witloof ?
Laat eens iets weten of het lekker was ....

de quiche gaat straks in de oven, ben eens benieuwd of het gelukt zal zijn.x

we zijn het aan het klaarmaken ik en mijn zus, spannend!!
wij doen er ook champignons bij dit doen we door de reacties hier, dus merci daarvoor. Ik laat jullie straks weten wat we van de quiche vonden

Ik ga het straks eens uitproberen. Vind dat van die champignons een goed idee, heb er nog een paar dus die gaan erin. Om te vermijden dat het deeg wat slap wordt ga ik het eerst blind bakken. Idee van moeder en zus.
Nog smakelijk aan iedereen die het uitprobeert.

Ik ga het vandaag proberen en als het lukt is het alvast een leuk hapje voor met de feestdagen.
De kinderen zijn zot van een lekkere quiche .
Ik ga de spekblokjes bakken en ga er wat room bij doen.
Ben benieuwd ,zal weer lekker zijn

Geleerd in de hotelschool met prei en spekblokjes,eieren,room,gemalen kaas en kruiden (peper,nootmuskaat en marjolein).Ik lees hier lekkere varianten die ik ook ga uitproberen.We doen vanavond een welnessken met ongeveer 10 personen en heb een lekkere quiche gemaakt als hapje,sukses iedereen ;-))

Ben al lang op zoek naar goed recept voor een quiche te maken voor mij en mijn zoontje en lijkt mij uitstekend recept om morgenavond eens uit te proberen , mmmmm kijk er al naar uit!

Ik bak vooraf de spekblokjes samen met wat verse champignons. Die verdeel ik dan samen met de prei over het deeg. Lekker veel groenten. Heel erg lekker

Mijn vrouwtje maakt morgen deze quiche klaar... Ben benieuwd of het echt zo goed gaat smaken, maar zoals zij kookt kan het niet mislopen... nog een nachtje slapen...

lekker je kunt er eigenlijk vanalles in doen en met hamblokjes maak ik hem ook vaak erg lekker hoor dan doe ik er ook champ. bij

teneinde te vermijden dat het deeg vochtig wordt na het opvullen met de ingrediënten is het beter eerst de deeg (reeds in de taartvorm en doorgeprikt) eerst een tijdje in de diepvries te steken. Bij het bakken gaat eerst de vulling opstijven en ondertussen kan de bodem ontdooien en kan mee bakken.
Dit principe wordt ook toegepast bij het maken van Flantaart en pompoentaart.

Bij een quiche kan je gelijk welke ingrediënten gebruiken, naar eigen smaak en vooral naar hetgeen voorhanden is in de koelkast. Een quiche werd voornamelijk gemaakt om restjes op te gebruiken...

Ik vervang de spek met gerookte zalm. Lekker!

dit is lekker en heel
makkelijk om te maken
je moet het echtc eens gegeten hebben
een echt aanrader vind ik dan toch
bedank dat ik dit mogt eten

ps ik vind wel dat het er duidelijker in mag staan

ik ga het vanavond maken, maar in plaats van spek neem ik ontvette hesp, minder zout en minder vet,(moeten toch ergens wat calorieen besparen) samen met voorgestoofde prei, en verse champions, mmmm..... lekker :))

...champignons...

was op zoek naar recept voor makkelijke quiche (wegens tijdgebrek). Gelukkig kwam ik op deze site terecht. Prima idee. Heb nog enkele prinessboontjes in koelkast, die meng ik er mee tussen, zijn die ondertussen ook opgebruikt.
Bedankt a allen voor de tips.
Nog smakelijk ! En nog meer gouden recepten, vlug, goedkoop. thx

ik zou en klein beetje kurkuma in doen geeft geen smaak maar wel en mooie kleur

Geweldig lekker, kan er nooit van afblijven! Wij doen er altijd een pakje boursinkaas bij (die in aluminium-achtige verpakking) ipv room :)

Als je de spekblokjes in de pan bakt voor je ze mee in de oven doet, is het nog lekkerder!

met brocoli en gerookte zalm is ook heel lekker
Tip: laat de groenten eerst koud worden alvorens op het deeg te leggen.

Een andere variatie, met kort gekookte broccoli camambert en cashew of walnoten

heb het met gorgonzala kaas geprobeerd , lekker pittiger.

Prik wat gaatjes in het deeg en strooi er vervolgens wat gemalen kaas op, zo wordt deze niet al te vochtig van de vulling. Bedek de vulling met dwars doorgesneden schijven tomaten en kruid deze met Italiaanse kruiden......lekker!

Wij maken thuis altijd een mini quiche Lorraine met verjaardagen of borrels. Heerlijk! Het recept blijft bijna hetzelfde alleen een aantal andere maten voor de ingrediënten. Je kan bijna alle quiches in het mini maken kwam ik laatst achter via een website waar je ook video’s kon bekijken van de recepten! Ik vond hem zelf erg handig jullie moeten maar eens kijken op http://www.miniquiche.nl/video-recept-mini-quiche.html Succes met koken :-)
Mirjam

stoof een ajuin mee met je spekblokjes. Heerlijk

Ik heb het reeds gemaakt met resjes van gebakken kip, witllof gestoofd en dan een groen slaatje erbij, heel lekker.

lekker ........ ik maak hem meestal met een mengeling van verse en gerookte zalm, geitenkaas , gedroogde tomaatjes, dragon en als afwerking bassilicumblaadjes....... lekker hoor

Ik vind deze site subliem ! Al meer ideeën opgedaan dan in tien kookboeken !

Ik heb de quiche gemaakt echter in plaats van spek heb ik ham blokjes gebruikt. Room er aan toegevoegd en 2 eieren extra om het goed te kunnen vullen. Verder heb ik er een tomaten salade erbij geserveerd met feta. Heerlijk. Ik vindt het als het nog een beetje warm is dus niet heet maar zeker niet koud het lekkerst maar dat is mijn mening.

Veel succes

Lijkt me erg lekker.
Zal het dit weekend proberen.

Lijkt me erg lekker.
Ga het in het weekend proberen.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.