Pikante rode salsa van geroosterde paprika

Hélène · Sauzen en dips · 15-20 min · Vegetarisch

Nog een heerlijk pikant sausje dat niet in de koelkast mag ontbreken.

Ingrediënten

1 rode paprika, olie, azijn, chili, 3 teentjes look, 1/2 ui, zout.

Bereidingswijze

Rooster de paprika boven het vuur of in een grillpan tot het vel zwart ziet. Blus onder koud water en verwijder het verbrande vel en de zaadlijsten van de paprika. Bak de fijngesnipperde look bruin. Snij de ui en chili (naar keuze 1 of meerdere chilipepers) in fijne stukjes. Mix alle ingredienten in een blender, samen met 1 eetlepel olie, 1 theelepel azijn en (indien nodig) een scheutje water. Breng op smaak met zout. Afhankelijk van je eigen smaak kan je meer of minder van de ingredienten toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips