Een van de vele mogelijke pastasalades, maar wat mij betreft de eenvoudigste en lekkerste....
Ingrediënten
Pasta (bvb. spirelli, penne)
Zwarte olijven (de Marokkaanse, zoutere soort)
Verse basilicum
Gemalen grana padano
Rijpe trostomaten
Grof zeezout
Zwarte peper
Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar, spoel even onder koud water en laat afkoelen.
Ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de olijven en voeg alles bij de pasta. Bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas, wat grof zeezout en vers gemalen zwarte peper. Overgiet met een flinke scheut olijfolie en roer door elkaar. Voeg tot slot wat grof gehakte basilicum toe en serveer met ciabatta en een lichte rode wijn.
Om het gerecht nog iets extra's te geven, vul je een dikke tomaat per persoon met het mengsel, en laat die ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.
- Login of registreer om te kunnen reageren