Pastasalade met tomaat en mozzarella

Carlo · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Dit recept doet me terugdenken aan die keer dat we met vrienden gingen zeilen op het Veerse meer. Het was een prachtige dag, maar bij gebrek aan wind, moesten we wel om 10u 's ochtends beginnen aperitieven. Na net niet een paar luxejachten van Nederlanders geraakt te hebben, meerden we aan op een klein eilandje, installeerden onze barbecue en genoten ondermeer van deze lekkere pastasalade als voorgerecht.

Ingrediënten

2 rijpe tomaten, 1 bol mozzarella, verse basilicum, penne, knoflook, peper, zout, olijfolie.

Bereidingswijze

Snij de tomaten en de mozzarella in kleine stukjes. Kook de pasta (penne) gaar en laat ze onmiddelijk afschrikken in koud water, zodat het kookproces stopt. Meng de pasta met de tomaten, mozarella, olijfolie en een gesnipperd teentje knoflook. Breng op smaak met basilicum, peper en zout.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

voor hoeveel personen is dit gerecht?

Doe er ook eens zwarte olijven en geroosterde pijnboompitjes bij!