Ik heb het ooit eens bij familie gegeten op een doordeweekse dag. Nu ik zelf al eens in de keuken sta, heb ik het recept proberen reconstrueren uit mijn geheugen. Eenvoudig, goedkoop en heerlijk.
Ingrediënten
Pasta (liefst tagliatelli) voor 2 personen
1 prei
200 gr spek (in reepjes gesneden)
100 ml lichte room
Bereidingswijze
* Snij de prei in stukjes.
* Bak het spek lichtbruin in een grote pan of pot (of wok).
* Gooi de prei bij het spek en laat goed stoven.
* Kook ondertussen de pasta.
* Als de prei wat aangestoofd is, voeg de room toe en kruid met zwarte peper.
* Meng alles goed door tot de pasta klaar is.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
het was heerlijk!!!
xxx
judith · 01/11/10
Het was heel lekker!!
je kan er ook nog champignonnen en pijnboompitten bij doen !!
Dat is heerlijk
justine · 01/11/10
zag iets vergelijkbaars op ready steady cook, maar kon het recept niet vinden. Gelukkig hier gevonden! Ga het vanavond proberen:)
Op tv deden ze er ook blauwkaas doorheen, dus heb ook wat zachte niet te sterke blauwe kaas gekocht, gooi ik er lekker doorheen!
Dooc · 04/01/11
Heerlijk!
claire · 07/04/06
ik vond het wel grellig lekker!!
bedankt voor het delen,
ik deel ook graag dingen!
keep on the spiritual side of life!
Bregt · 19/02/09
Dit is ook een lekker recept als je de spek vervangt door geraspte gekookte ham, ik doe er ook 3 preistengels in om meer de preismaak te bekomen en gratineer dan alles in de oven met Emmental geraspte kaas.
grts
make it- taste it
martin · 24/02/09
blablabla, smaakte wel
koen · 23/10/06
Of doe er eens wat parmezaanse (of gewone geraspte) kaas bij! hmm!
Lara · 02/12/06
vindt het gewoon superlekker, ook geprobeerd met gehakt.
ann de jonge · 13/04/09
Dit is echt m'n lievelings pastabereiding! Heb het ooit lang geleden leren maken met gehakt ipv spekjes. Ziet er minder smakelijk uit, maar is op z'n minst even lekker. En gooi er ook wat champignons bij, zeker de moeite!
Debby De Ridder · 20/06/06
mmm
lekker.
nog een beetje kaas erover
komende week nog maar eens, denk ik zo.
gr roy en miek
roy · 17/03/07