Pasta met kip en rucola

Elisabeth · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Geen zin om te koken? Dit is lekker en snel! Om door te spoelen met een glaasje gekoelde witte wijn erbij (sauvignon)...mmm

Ingrediënten

Voor 2: 1 grote kipfilet, 2 teentjes knoflook, sap van een halve citroen, goede scheut olijfolie, potje (of zakje) raketsla, 1 grote geconcasseerde tomaat, peper, zout, pasta.

Bereidingswijze

Kip in stukjes snijden, in kommetje doen, peper, zout, citroensap, olijfolie en geperste knoflook bijvoegen. Alles goed mengen met je vingers (bij voorkeur eerst wassen...) en klein uurtje laten trekken. Ondertussen haal je de zaadlijst uit de tomaat en snij je ze in kleine blokjes. Na uurtje kip uit kommetje halen, goed bakken en op 't einde resterende vocht bijvoegen. Ondertussen pasta koken.
Pasta afgieten en alles onder mekaar doen (pasta, kip, vers gewassen raketsla en vers gesneden tomaat).

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Op verzoek van mijn vrouw heb ik dit recept al 2 maal gemaakt. Echt lekker. De laatste keer was in Toscane met locale producten. Een extra dimensie.

Zalig!

Ik heb dit recept gemaakt met toevoeging van gedroogde tomaatjes en heb heel positieve commentaren gekregen. Zeker een aanrader!

Groetjes, Evelien

Makkelijk, snel een echt heerlijk! Net als Evelien ook extra zongedroogde tomaten toegevoegd..

ik heb er nog champignons en peultjes bijgedaan,zeer lekker

Ook lekker met pijnboompitjes en stukjes mozarella (en spekjes ipv kip).

tiens, laat jij de spekjes dan een uur marineren in citroensap, olijfolie en geperste knoflook ? de basis van dit recept is net het gemarineerde vlees.