Pasta Cortona

Elisabeth · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

luttele weken geleden zaten we nog op 'onze' berg in Cortona, Toscane. na een (veel te ) lange rit vanuit belgenland moest er 's avonds nog eten op tafel komen en dit was het resultaat...

Ingrediënten

voor 2 : twee eetlepels grote kappers (géén appelkappers), grof zeezout, pasta, olijfolie, blik tonijn, wijn, 1 geconcasseerde tomaat, 1 ui, 1 teentje look, handvol verse basilicum, verse parmezaanse kaas

Bereidingswijze

snipper de ui en fruit samen met geperste look. voeg tonijn uit blik toe en laat zachtjes pruttelen. snij ondertussen je tomaat in kleine blokjes (zaadlijst verwijderen), dep je kappers droog, strooi er goed wat grof zeezout (of fleur de sel = zuiverder en zachter van smaak) over en meng. beetje wijn over de tonijn gieten en nog even verder laten pruttelen. pasta koken, afgieten en serveren op grote, platte schaal : eerst pasta, daarover giet je een geut olijfolie (hou je duim half over de teut, dat doseert makkelijker), dan de tonijn, dan de kappers, dan de tomaat en de versgesnipperde basilicum. Kaas voeg je naar believen toe. Eenvoudig maar lekker.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Oppassen met de wijn, een beetje is een nogal abstracte maat en er staat ook niets over het soort wijn. Toch valt of staat dit recept precies daarbij heb ik gemerkt.