Panetone

Yves L · Nagerechten en gebak · > 60 min · Niet-vegetarisch

Ieder jaar rond de eindjaarsperiode, kan je in de Aldi een Panetone brood kopen, en ieder jaar, als ik aan de kassa sta aan ta schuiven, spreken de mensen mij aan: ""wat doe je er toch mee"". Wel hier is het antwoord. Voor de mensen die het Italiaans kookclubje willen oprichten, dit is zeker aan aanrader.

Ingrediënten

Voor 6 à 8 personen:

  • 1 panetonebrood
  • 6 dl volle melk
  • 6 dl room
  • 1 vanillestok
  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • Zest van 1 sinaasappel
  • 1 geutje cognac
  • Bloemsuiker

Bereidingswijze

- Snij het brood,horizontaal, in dikke sneden (+/- 3 cm). - Breng de melk samen met de room de vanillestok en de zest,tot aan het kookpunt. - Vermeng de eieren met de suiker en klop ze wit. - Vermeng het beslag met de vloeistof en verwijder de vanillestok. - Dompel de sneden brood in de saus, en stapel ze in een diepe taartvorm. - Giet de rest van de saus over het brood en bestuif met de bloemsuiker. - Plaats de vorm in een au-bain-marie en bak het geheel gedurende 45 min op 160°C of stand 3. -Serveer warm en met een bolletje vanille ijs.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

hallo ik wou eigenlijk alleen willen zeggen dat panetone geen brood is maar koek
daar moet je niks mee doen maar gewoon eten als nagerecht zoals taart in de italiaanse winkels vind je verschillen soorten
groetjes