Pancakes

Fanny · Nagerechten en gebak · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Toen we klein waren was dit het onbijt op zondagochtend, mijn moeder gebruikte evenwel een mix maar laatst vond ik het recept terug

Ingrediënten

125-130 gr bloem (equivalent van 1 kop/cup, geen zelfrijzende bloem)
250 ml melk
4 eetlepels suiker
een snuifje zout
2 afgestreken theelepels bakpoeder
snuifje bicarbonaat
1 groot ei
1 eetlepel olie of gesmolten boter

Bereidingswijze

De bloem, suiker, zout, bicarbonaat en bakpoeder in een kom mengen. Het losgeklopte eigeel samen met de melk en olie of gesmolten boter mengen. Het eiwit opkoppen, indien je zeer lui bent kan je deze stap overslagen en het ei gewoon loskloppen. Droge en vochtige (opgeklopt eiwit op het laatst) ingrediënten mengen. Beetje boter in een kleine antikleefpan (pancakes zijn kleiner dan onze pannekoeken). Wanneer de bubbeltjes verschijnen, pancakes voorzichtig omdraaien en klaar. esdoornsiroop erover en smakkelijk. Je kan ook een bakje bosbessen samen met esdoornsiroop verwarmen tot een siroop.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

lekker gewoon echt echt echt lekker .

Lekker met die bosbessen en esdoorn.