Ik heb laatst een cursus libanees koken gevolgd, er werd iets gelijkaardigs klaargemaakt maar ik heb er mijn versie van gemaakt
Ingrediënten
4 eieren
1 halve rode paprika
1 halve groene paprika
1 rode ajuin
1 een bosje platte peterselie
1 geraspte courgette
een snuifje zout en snuifje paprika poeder (andere kruiden, mengsels uit het Midden-Oosten zijn eveneens aan te raden)
1 theelepel baking powder
Bereidingswijze
1. Kluts de eieren, kruiden met zout en snuifje paprikapoeder (andere kruiden eveneens zeer lekker)
2. Snij de paprika 's in fijne blokjes, hak de peterselie fijn, snij de ui fijn en rasp de courgette (enkel gewassen en de uiteinden verwijderd)
3. Voeg de paprika's, ui, peterselie en de geraspte courgette aan het eiermengsel toe.
4. Voeg de theelepel baking powder toe
5. Verwarm een grote pan met olie, voeg het eieremengsel eraan toe en laat het mooi bruin worden langs beide zijden
6. Serveer met libanees brood en een tomatensalade, zeer luchtig en fris
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Beste,
Ik zou graag Libanese kookles volgen. Momenteel kan ik daar niet direct iets over terugvinden. Misschien dat de schrijver van dit recept mij wat informatie kan bezorgen?
Bedankt al en vriendelijke groeten
Elly
Elly · 20/09/07
Net geprobeerd en erg lekker
met wat verse tomaatjes uit de tuin en een klein beetje ( heb je m weer) maggiplant
alleen had ik geen bakpoeder dus heb ik die weggelaten. Maar als je het ei als een waanzinnige opklopt (vork) met een scheutje koffiemelk krijg je ook een heel erg superluchtig mengsel. En wat de kruiden betreft Harissa .... jammie
JT · 21/09/07
Kookles gevolgd in Brussel, bij mmmm, waterloose Steenweg, ze hebben een website
fanny · 15/10/07