Als eerbetoon voor mijn inmiddels geruime tijd overleden grootmoeder. Bij het snuisteren in je superoude kookboeken heb ik zeer oude vergeelde handgeschreven briefjes gevonden met recepten op. Dat gaf me zo'n zalig gevoel, het is iets wat je hebt doorgegeven aan je kinderen en hetgeen nu bij je kleinkinderen terecht is gekomen.
Ingrediënten
- 350 gr peperkoek
- 250 gr speculoos
- 50 gr bruine suiker k
- andijsiroop (hoeveelheid naar eigen smaak)
- 1 eigeel
- 1L melk
- maïzena
Bereidingswijze
Doe de melk in een kom en zet deze op een laag vuurtje
voeg daarbij de verkruimelde peperkoek, speculoos, bruine suiker en kandijsiroop toe
laat de massa smelten tot een dikke brei (maar roer regelmatig!)
klop het ei los en voeg daarbij 1 eetlepel maïzena toe
voeg het ei toe aan de massa
verdeel de massa in overschalen
Zet de vlaaien in een voorverwarmde oven van 175°
Bak de vlaai gedurende 1 tot 1u15min in een de oven (hangt af van de oven)
Prik in de vlaai met een breinaald: als die er droog weer uitkomt, is de vlaai helemaal gaar.
Laten afkoelen is de boodschap (12u) maar dit is zooooooo lekker dat er bij mij thuis altijd wat stukjes verdwijnen alvorens ze kennis maken met de koelkast:-)
(weerom langer dan 60minuten nodig om te bereiden)
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
spijtig dat er nergens niet op staat( HOEVEEL) speceloos peperkoek bruine suiker en kandijsiroop dat je moet toevoegen
patrick · 15/04/13
volgens mij ook kaneel en of foelie toevoegen.grts
kenny · 30/11/13
Sommige kunnen echt niet lezen e zoals Patrick wat staat er dan bij benodigdheden? Hèhè goed kijken in plaats kan janken
sander · 10/07/14
Correcte en duidelijke beschrijving van de werkwijze,en dan nog eens zo lekker van smaak.goed recept.
patrick · 14/01/17