Mignonette met pickles

Kevin · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Een verrassende, frisse variatie op de oerklassieke mosterd- of pepersaus.

Ingrediënten

Voor twee personen: 2 mignonettes (of varkenshaasje) Peper en zout Een klein potje pickles (de Belgische, niet de zoete Engelse Pikalili) Lichte room

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout en laat het in een hete pan met wat bakstof dichtschroeien. Zorg er voor dat het vlees een beetje rozig blijft. Haal het vlees uit de pan en leg het afgedekt opzij, zorg het warm blijft. Zet het vuur een beetje lager en voeg enkele lepels pickles toe (ongeveer twee derde van een klein potje). Blus met ongeveer 25 cl lichte room en roer door elkaar. Kruid bij met peper en (een beetje) zout, en breng eventueel verder op smaak door meer pickles of room toe te voegen. Serveer het vlees, met de hete saus, goudgeel gebakken krielaardappeltjes en wat rucola. Lekker met een frisse roséwijn.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

Lekkere variatie : schijfje ananas op de mignonette leggen en daar wat saus over lepelen. Kinderen zijn er dol op.

Zelf deglaceer ik het braadvocht (eerst vet weggieten !) met bouillon, laat dat wat koken en voeg dan pas de pickles toe. Dat laat ik weer wat borrelen en dan voeg ik de room toe. Die uiteraard laten inkoken tot gewenste dikte.