Linzensoep met chorizo en spek

Fanny · Soepen · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Dit is nog maar eens een recept uit mijn kindertijd. Perfect als maaltijdsoep.

Ingrediënten

1/2 theelepel komijnzaadjes
2 ajuinen
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 bakje kersentomaatjes (je kan ook een blik gepelde tomaten gebruiken)
100 gr chorizo in kleine blokjes gesneden
150 gr gerookt spek in blokjes gesneden
250-300 gr groene linzen (gespoeld en eventuele steentjes verwijderen)
ongeveer 1 tot 1,5 liter water
1 knorretje (groenten)

Bereidingswijze

Rooster eerst de komijnzaadjes, zodra ze hun aroma beginnen vrij te geven voeg je de chorizoblokjes toe (matig vuur).

Zodra de chorizo zijn olie vrijgeeft voeg je de fijngesneden ajuin en het teentje knoflook toe.

Wanneer de ajuin glazig wordt voeg je de spekreepjes en vervolgens de paprika toe.

Alles even laten bakken op een matig vuur om daarna de in partjes gesneden kersentomaatjes toe te voegen.

Daarna de gespoelde linzen toevoegen, voeg water toe todat de linzen juist onder staan, bouillonblokje toevoegen, flinke draai van de pepermolen en gedurende 35 tot 40 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.

Indien je het nodig acht kan je nog een snuifje zout toevoegen.

Op het einde kan je eventueel een flinke hand verse koriander toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Soepen

Reacties

Heerlijk winters maaltijd soepje . Met een stengel groene selder is ze nog lekkerder dan ze al is .
Groetjes

Goed recept