Kreeft op Aziatische wijze

Carlo · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit is er eentje voor mijn broer Alec, die zot is op kreeft.

Ingrediënten

1 kreeft, 100 gram bloem, olie, 30 gram look, 1 theelepel soya saus, 1 theelepel oestersaus, 1 theelepel gemalen peper, verse zwarte peper, 1 theelepel suiker, 300 gram kippebouillon, korianderblaadjes en verse rode chili ter versiering.

Bereidingswijze

Wentel de kreeft in bloem en bak ze in een wok in kokend hete olie gedurende 5 minuten. Roerbak de gesnipperde look in wat olie. Voeg er de soya saus, oestersaus, gemalen peper, verse zwarte peper, suiker en kippebouillon aan toe. Laat een minuut inkoken en voeg er vervolgens de kreeft aan toe. Roerbak verder tot de kreeft gaar is. Schik de kreeft op een schotel en versier met verse korianderblaadjes en rode chili in fijne schijfjes gesneden. Dien op met rijst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken