Een stoofschotel, die gemakkelijk de avond voordien kan bereid worden kan handig zijn, vooral als je instaat voor de opvang van je eerste kleinzoon. Een raad die ik kreeg van andere oma's. Ik gebruik half boter, half olijfolie en bebloem de stukken konijn vóór het bakken door ze te schudden in een plastiekzakje met wat bloem in.
Ingrediënten
1 panklaar konijn van 1250 g. in stukken
150 g boter
3 knoflookteentjes (groen middendeel ev. wegsnijden)
3 dl droge witte wijn
4 rijpe vleestomaten (+ ev. een klein doosje tomatenpuree)
20 ontpitte zwarte en groene olijven
2 takjes basilicum
vers gemalen peper en zout
facultatief : een rode gepelde peper, champignons
Bereidingswijze
Laat de stukken konijn aan alle kanten kleuren in de boter. Kruid met peper en zout, bestrooi met ronde plakjes knoflook. Leg de gepelde ontpitte en in vieren gesneden tomaten er omheen met de takjes basilicum en overgiet alles met de witte wijn.
Laat onder deksel zachtjes gaarstoven en voeg er 5 minuten voor het einde van de bereiding de olijven bij. Server met lintspaghetti met roomboter en een schaaltje geraspte kaas.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Zeer makkelijke ne zeer geslaagd !!!
En is eigenlijk de manier waarop ze in het binneland van Portugal konijn bereiden.
Wel zorgen dat je geen te zoute olijven gebruikt.
Yummy Yummy
Caty · 10/01/10
Heerlijk!
En eigenlijk herken ik dit als het konijn zoals ze het in het binnenland van Portugal klaarmaken
Caty · 23/01/10