Kip of wontons met zoetzure saus

Denise · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Zoetzure saus kan zowel met vlees, schaaldieren of vis worden gecombineerd. Dit is een voorbeeld.

Ingrediënten

2 el.olie, 1 tl. sesamolie, 1 ui in dunne halve ringen, 1 paprika (schoongemaakt en dun gesneden), 1 wortel in dunne reepjes of schijfjes, 4 el tomatenketchup, 4 el sojasaus, 1 el suiker, 2 cl appelazijn, 1,5 dl droge sherry of Mirin (rijstwijn), 1 tl. maïzena, facultatief: ananas uit blik in stukjes (in eigen nat).

 

Bereidingswijze

Olie en sesamolie in een braadpan verhitten. Uit, paprika en wortel toevoegen en 5 min. bakken. Tomatenketchup, sojasaus, suiker, azijn en Sherry of Mirin toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 3 min. zacht laten koken. De maïzena met 2 eetlepels water mengen, door de saus roeren en al roerend weer aan de kook brengen. 2 Minuten zacht laten koken, de ananas toevoegen en op een laag vuur laten staan. De kipfilet bakken tot ze gaar zijn. Opdienen met de saus. Deze saus kan ook opgediend worden met loempia of wontons, knapperig gebakken in frituurolie.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Héél lekker, smaakt naar nog. Spijtig dat het op is. We hebben suiker vervangen door honing. Hmmmmm...
voor herhaling vatbaar.

Elke en Luc

Voor hoeveel personen is dit recept?