Ingrediënten
1 kipfilet, 1 handje verse Aziatische basilicumblaadjes, 1 handje verse citroengras blaadjes, 1 handvol pindanoten, 1 limoen, peper, zout, rijst.
Bereidingswijze
Ik heb het zelf nog niet kunnen klaarmaken, maar aan de hand van wat we geproefd en gevraagd hebben, denk ik min of meer het recept te kunnen reconstrueren. Dit recept is goed voor 2 personen (Het gerecht smaakt heel sterk).
Begin met de pindanoten, basilicum- en citroengras blaadjes en het sap van een limoen te mixen tot een brokkelig-gladde pasta. Als het limoensap te bitter smaakt, voeg er dan wat suiker aan toe. Snij de kip in heel fijne plakjes en laat ze minstens 15 min. marineren in het kruidenmengsel.
Bak de kip met het kruidenmengsel in de wok en voeg er nog wat peper en zout aan toe. Dien op met rijst.
- Login of registreer om te kunnen reageren