Kip met rode wijn en zwarte olijven

Hélène · Hoofdgerechten · > 60 min · Niet-vegetarisch

Nu we weer een oven hebben zijn het ovenschotels troef. Heerlijk, eenvoudig en ongelofelijk gemakkelijk te maken!

Ingrediënten

1 kip
Rode wijn
Zwarte olijven
Spek (voor liefhebbers)
Kippenbouillon
Aardappelen
Olijfolie
Zout/peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor en vet een ovenschotel in. Vul de ovenschotel met de kip, de ongekookte aardappelen, de spekjes en de zwarte olijven en giet wat rode wijn over het geheel. Kruid met wat zout en peper. Je kan eventueel wat olijven en spek in de kip zelf steken. Overgiet de kip af en toe met wat rode wijn en kippenbouillon. Na twee uurtjes sudderen is dit heerlijke eenpansgerecht klaar om te worden opgediend.

Er bestaan natuurlijk duizende variaties: met witte wijn, groene olijfjes, pijnboompitten, rozijntjes...

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

super lekkerrrrrrr! wel nog veel bijgekruid (pesto, tijm, oregano,...) en zeker spekjes en pijnboompitten gebruiken