Kaastaart met speculaas

Ine · Nagerechten en gebak · Belgische keuken · > 60 min · Niet-vegetarisch

Al op veel gelegenheden verschillende 'soorten' kaastaart gegeten, met een bladerdeegbodem, met of zonder room, met of zonder frambozen en ga zo maar door. Een eerste versie van dit recept kwam ik op het spoor via een ex-flatmate, en daardoor besefte ik hoe simpel het kan zijn. Deze versie is een mix van verschillende recepten, met van elk hetgeen ik er het lekkerste van vond!

Ingrediënten

Voor het deeg: 250 g speculaas, 100 g gemengde noten (ik gebruik okkernoten & amandelen & een beetje zonnebloempitten), 150 g gesmolten boter

Voor het vulsel:
500 g platte kaas (ik gebruik de magere versie), 3 soeplepels suiker (maar de meeste recepten gebruiken veel meer...), 1 pakje vanillesuiker (my old time favourite), 3 eieren, 1 lepel puddingpoeder (het geheime ingredi

Bereidingswijze

Voor het deeg/de bodem: Verbrokkel de speculoos & de noten (in een keukenrobot, of met de hand, maar dat duurt wat langer, en dan zijn de stukjes ook niet zo klein) en meng de gesmolten boter hier goed onder. Voor het vulsel: Mix het geel van ei met de suiker en de vanillesuiker tot een romige, gelige massa. Voeg het puddingpoeder toe (goed zeven, want daar wil je geen klonters van) en mix verder. Meng de kaas onder het geheel, en als laatste het opgeklopt eiwit. Verwarm de oven voor op 170-180°C. Boter de taartvorm goed in, of bekleed met bakpapier (dat vergemakkelijkt het uit de vorm nemen nadien). Vul de taartvorm met het speculaasmengsel, en druk goed aan. Giet het kaasmengsel erover, en plaats gedurende +/-35 minuten in de oven. De temperatuur mag niet te hoog zijn, want dan wordt de kaas vanboven al bruin, zonder dat de rest van de taart klaar is. Neem de taart uit de oven, en laat afkoelen vooraleer uit de taartvorm te verwijderen. Bewaar en serveer fris, en geniet ervan!

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak · Belgische keuken

Reacties

Maak voor de 2 de keer deze taart, super lekker.
ik maak alleen de bodem iets dunner.

ziet er zeer lekker uit

ziet er zeer lekker uit

Heel lekker.Bodem iets dunner, gelatineblaadje opgelost in limoensap nuttig

Dit is één van mijn standaardrecepten geworden! Bedankt!

Ik maak hem meestal in een kleinere vorm (diam. 18 cm) en daarvoor gebruikik twee derde van de aangegeven hoeveelheden. Wel maak ik de bodem ook iets dunner.

ik vind hem wel lekker maar de bodem iets dikker, vooral geen gelatineblaadjes gebruiken (zie vorige reactie) en een veeeeeeel grotere vorm (grote honger ;) ) gebruik 2 derden meer van de aangegeven hoeveelheden (jaja je hoort het goed, heel erg fijntjes NOT)

Toedeloe, xoxo Mamidekerstfee

HAPPY NEW YEAR, KAASTAART LOVERS

XOXO, Mamidekerstfee

ps; kaastaart was zo lekker wel een beetje veel zo een hele taart voor mij alleen maar ja waar een wil is is een weg, [haha JWZ.]

ik ben heus niet zo een taal gebruiker hoor, mijn dochters toch jongens jongens jongens toch jeetje ;e neetje

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.