Iraanse pompoenstoofpot

Judith · Hoofdgerechten · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Dit is het lekkerste wat er bestaat. Echt hoor.

Ingrediënten

- 1 kleine flespompoen
- 1 grote zoete aardappel
- 300 gram kikkererwten (pot)
- 1 of 2 flinke winterpenen
- 4 eetl rozijnen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theel kaneel
- 1 theel kurkuma
- 1 theel sambal
- 1 blokje kruidenbouillon

Bereidingswijze

Het komt hier op neer: schil alle groenten, hak ze fijn, doe ze in een pan met dikke bodem, pers de knoflook er boven uit, voeg bouillonblokje, rozijnen en kikkererwten toe, giet er zoveel water bij dat alles onder staat en laat het geheel koken tot het een zachte, ietwat dikke soep is. Op smaak maken met specerijen en sambal. Maak er couscous bij: schep wat couscous op een bord, maak er een diepe kuil in en schep de stoofpot er in. In sommige families maakt men dit met kipfilet erdoor, maar ik vind het zonder lekkerder.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Heel erg lekker!
Ik bereidde het zonder pompoen met veel zoete aardappel en boontjes.