Insalata Contadina

Carlo · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Mijn vader en ik hadden vroeger de gewoonte, telkens we in een Italiaans restaurant waren, om als dessert een salade te bestellen. De Italiaanse salades zijn zo heerlijk, en deze 'boerensalade' is me altijd bijgebleven.

Ingrediënten

100 gram gemengde sla, 2 tros-tomaten, 1 kwart komkommer, 1 rode ui, 1 snede Italiaanse gekookte ham, 1 hard gekookt ei, olijfolie, balsamico-azijn, selderijzout, oregano, peper, zout.

Bereidingswijze

Snij de tomaat in 4 of 6 partjes, naar gelang de grootte. Snij de komkommer in schijfjes en de ui in flinterdunne ringen. Snij vervolgens het ei in schijfjes en de ham in kleine stukjes. Voeg al deze ingrediënten samen met de sla. Overgiet met zes eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico-azijn. Meng alles goed en kruid met selderijzout, oregano, peper en zout.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Heerlijke salade, een aanrader!

Simpel en erg lekker !