Insalata Caprese

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Insalata Caprese

Ingrediënten

Voor 1 persoon: 1 bol mozzarella (zoek een echte van buffelmelk), 1 rijpe tomaat, 1 lepel vers gesnipperde basilicum, peper, zout en lekkere olijfolie.

Bereidingswijze

Snij de tomaat en mozzarella (goed laten uitlekken!) in plakjes en schik op een bord. Kruid met vers gemalen zwarte peper, zout en de basilicum snippers. Overgiet met wat olijfolie en dien op met stokbrood of ciabatta. Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

of een heerlijk huisgemaakte pesto? bosje basilicum (alleen de blaadjes), eetlepel pijnboompitten, handvol vers geraspte parmezaanse kaas, beetje zout en peper uit de molen en wat goede olijfolie. Even in de blender en pronto! ipv pijnboompitten is het ook heerlijk om ongezoute cashewnoten te gebruiken. Smakelijk!

Dit is een lekker verfrissend slaatje die past bij grillades. Probeer ook eens een griekse kruidenmix er over te strooien.
Zeker een aanrader.
Voor de tomaten raad ik de Kumato tomaten aan, dit is een vaste groen, bruin, rode tomaat die verpakt zit in een langwerpige rode en witte kartonnen bakje verpakt in folie. meestal op een rijtje van vier à vijf tomaten.

Ja inderdaad, zeer lekker. De buffelmozzarella is één en uitstekende olijfolie is ook te vinden maar waar vind je tegenwoordig nog echt goede tomaten? Of nog beter, waar kan ik Italiaanse tomaten vinden? Wie kan mij helpen?

Dit recept maak ik al jaren, het is idd heerlijk!! wat je ook zou kunnen doen is een bordje rucola en daarop dakpansgewijs de tomaat/mozzarella, extra vierge olie,peper,zout en wat geroosterde pijnboompitten.
Ik ben het eens met de bufallo kaas maar uit principe eet ik deze niet omdat ik weet wat een pijnlijke dood de vele baby mannetjesbuffels moeten ondergaan in Italia.
Ik vind je site geweldig en kom zeker vaker kijken.
Grazie,Stelle

Je vergeet het overheerlijke parfum van aceto balsamico.

Zelf leg ik de tomaten en de mozzarella op een bedje van rucola, en werk af met peper, zout, olijfolie, verse basilicum en balsamicocrème. Heerlijk zomers en ook de kinderen vinden het super lekker!