Imam bayildi (gevulde aubergines)

Hélène · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Zoals bij al mijn gerechten zet ik geen hoeveelheden bij de kruiden en specerijen omdat dit voor iedereen anders is. Dus voeg toe naar smaak.

voor 2 personen: 2 middelgrote aubergines,
1 fijngesnipperde ajuin, 1 blik tomaten, 1/2 groene chilipeper (afhankelijk van hoe pikant je het wil), 100 gram pancetta, 2 eetlepels pijnboompitten, 2 teentjes look, olijfolie, zout, peper, verse koriander, kaneel, oregano.

saus: tomatensap, limoensap, suiker, zout.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Snij de aubergines in de lengte doormidden en haal het vuchtvlees eruit. Verhit de olie in een pan en bak de aubergines 10 minuten tot de snijvlakken mooi bruin zijn.

Bak daarna in dezelfde olie de ajuinen, de look, de pancetta, de chilipepers en de pijnboompitten.

Nadat alles licht bruin gebakken is, voeg je het fijngesneden vruchtvlees van de aubergines, de tomaten (in kleine stukjes gesneden), de koriander, kaneel, oregano, zout en peper aan toe.

Leg de auberginehelften in een grote schaal en vul ze met het tomatenmengsel. Roer de limoensap, de suiker, het tomatensap (het sap uit de blikken) en wat zout door elkaar en schenk dat over de aubergines.

Bak de aubergines in een afgedekte schaal 30 minuten, verwijder het deksel en laat nog 10 minuten verder bakken. Om te vermijden dat het te droog wordt giet af en toe de tomantenjus (eventueel aangevuld met wat vleesbouillon) over de aubergines.

Dien op met pilaf of turks brood.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Dit gerecht is ondertussen 1 van mijn succesrecepten geworden..ongelooflijk lekker!
bedankt om je geheimen prijs te geven :-)

Heerlijk gerecht! Ik maak het regelmatig klaar en oogst altijd applaus. Onlangs kon ik in Istanbul de ""original version"" proeven maar eerlijk is eerlijk...deze versie is lekkerder :)

Zalig lekker!!!