Ierse puree met rundvlees

Make It - Taste It · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Voor 4 personen. Maak van dit recept het dubbele, dan heb je nog voor een andere dag maar dan wel met een stukje vis. Ook zeer lekker bij een BBQ

Ingrediënten

400 gr aardappelen
half rolletje knoflookboter
150 gr gerookte spekreepjes
400 gr julienne gesneden groene kool
een bussel jonge uien
500 gr Iers rundvlees

Bereidingswijze

Neem een ruime kookpot en breng de geschilde aardappelen in water met wat zout aan de kook.
Eenmaal de aardappelen aan de kook zijn, voeg de gesneden groene kool toe en laat alles verder koken.
Snij de bussel jonge uien fijn en bak ze samen met de spekreepjes in wat olijfolie.
Giet de aardappelen met de groene kool af en plet deze samen met de knoflookboter. Voeg de gebakken spekreepjes met de uitjes toe en roer goed.

Tip: voeg eventueel een eierdooier met wat melk toe en roer goed.
Doe een beetje olijfolie op het rundsvlees en kruid met zwarte gemalen peper en zout, bak deze in de pan of grill op een hoog vuur.

Serveer het vlees met de puree.

Eet smakelijk.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten