De smaak is anders dan de bereide gyros bij de beenhouwer. Maar dit gerecht kan men eten met rijst, noedels of indisch naan brood.
Ingrediënten
Voor 6 personen:
- 5 halvekipfillet.
- 8 el olijfolie.
- 5 teentjes fijngesnipperde knoflook.
- 1 tl oregano.
- 1 tl paprikapoeder.
- 1 tl geplette korianderbolletjes.
- 1 tl rozemarijn.
- 1 tl basilicum.
- 1 tl komijn.
- 1 tl zout.
- 1 tl peper.
- 2 laurierblaadjes.
- Paar druppels groene tabasco (mild).
- 2 à 3 grote uien.
- 2 grote paprika's.
- 2 el tomatenpuree.
- 1 blikje tomatenblokjes.
- 1 blokje kippebouillon.
Bereidingswijze
Snij de kip in reepjes. Vermeng 6 el olijfolie met de knoflook, oregano, koriander, rozemarijn, komijn, basilicum, zout, peper, paprikapoeder, laurier en tomatenpuree. Giet het kruidenmengsel over het vlees. Goed omscheppen en 5 uur laten marineren. Verhit 2 el olijfolie in de wok. Bak de kip al omscheppend bruin. Voeg de in reepjes gesneden ui en paprika toe en breng de gyros op smaak met tabasco, stoof een paar minuten al omscheppend. Voeg het blikje tomatenblokjes en een kippe bouillon blokje toe en laat nog een vijftiental minuten afgedekt sudderen. Dien op met Basmati rijst. Suggestie tip: Ook zeer lekker met een stukje indisch naan brood met koriander. Ook zeer lekker met cocosmelk maar dan wel de hoeveelheid kruiden verhogen. Voor de vegitarier, kip vervangen door corn. Voor de pittigen onder ons, voeg een chilli pepertje toe (hot).
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Geweldig makkelijk en smakelijk recept!
Goedkoper en minder vet als wanneer je het kant en klaar koopt!
Goede smaak en een favoriet in mijn huishouden!
Heidi D · 01/02/12