Zelfs in het godvergeten Myanmar kwamen we deze wereldberoemde Mexicaanse dipsaus tegen. Tegenwoordig kant en klaar te koop in de supermarkt, maar heel gemakkelijk en zo veel lekkerder zelfgemaakt.
Ingrediënten
1 avocado (kies de meest rijpe), het sap van een halve limoen, 1 fijngehakte groene chilipeper, 1 in stukjes gesneden tomaat, 1 versnipperd teentje knoflook, peper, zout.
Bereidingswijze
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Meng met de overige ingredienten en prak ze tot een min of meer gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan je er ook wat verse koriander bij doen. Dien op met tortilla-chips.
Opgelet: guacamole maak je best niet te lang op voorhand, want dan verkleurt de avocado.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
ik maak het recept regelmatig zelf en heb van een Mexicaanse vrouw een gouden tip gekregen. Wanneer je guacamole klaarmaakt, moet je de pitten van de avocado's in de saus leggen tot je ze serveert. Dan heb je geen last van verkleuring!!
Steven De Wachter · 02/09/05
tip van een mexicaanse huisvrouw tijdens onze vakantie daar. Leg de pit van de avocado in de guacamole dan verkleurd hij niet zo snel.
Groetjes Natasja
natasja · 07/10/05
Ik woon zelf in Mexico en ben dol op guacamole. Mijn Mexicaanse schoonmoeder heeft mij het recept geleerd. Je kan er nog drie ingredientjes bij toevoegen : fijngesneden ui, een beetje olijfolie en xilantro (coriander, dus)! Smakelijk!
Caroline · 18/07/06
Zeer lekker, en zeker met een lepel zure room.
De kinderen eten deze graag op hun hamburgers met sla en tomaat
Martin · 05/03/08
Een fantastisch recept en goede aanvulling op je mexicaans feestje. Ook heel lekker bij fajita's voor vegetariers. Een aanrader.
Christel · 21/12/05
super lekker maar je moet echt een rijpe advokado gebruiken
renske · 12/03/12
ook een hardgekookt ei erdoor prakken is een verrukkelijke variatie.
wil · 28/03/08
moeten geen tomaten in
joske · 27/04/12
of een beetje zure room toevoegen... héérlijk!
CaRLoTa · 01/08/06
weet mischien iemand of guacamole uit de winkel(van santa maria)wel lekker is?
ik ben namelijlk van plan het te kopen maar weet het nog niet zeker.
alvast bedankt
jose · 23/11/10
die is niet zo lekker...maar over smaken valt nu eenmaal niet te twisten. versgemaakte is nog steeds de lekkerste !
elisabeth · 24/11/10
Heb dit zelfs ingevroren. Nogg goed bruikbaar
.lieve · 16/06/12
jammie!
ga ik zeker eens uitproberen
hannah · 06/03/11
Avocado is ook goed voor de potentie!
Monique · 07/12/12
Indien je echt geen rijpe avocado vindt kan je hem ook koken in water met een blokje kippenbouillon. Niet helemaal zoals het hoort, maar wel handig in noodgevallen.
nathalie · 08/09/07
Wij hadden geen limoensap, maar in plaats daarvan balsamicoazijn gebruikt. Ook een aanrader! En een half bekertje creme fraiche toevoegen is ook heerlijk!
Miranda en Ben · 15/09/07
Om de guacamole niet van kleur te doen veranderen, voeg een beetje bruiswater toe. Een gouden Mexicaanse tip!
Valerie · 06/08/08
Dank voor de tip van dat ei erdoor. Ga ik proberen. In een potje kopen is echt zonde. Het is zoooo makkelijk zelf te maken en zo lekker!!
Ik doe voor 4 rijpe advocados een klein teentje knoflook, 3 fijngesneden romaatjes (bij gewone tomaten het sap + pitjes niet gebruiken), beetje komijnpoeder, veel limoensap en 3 of 4 (ligt aan je smaak) galepeño schijfjes (wel uit een potje).
Zout erbij en klaar is kees. Pitten erin, afgedekt in de koelkast en je kunt het de dag erna nog prima eten. Zelf lekkerder!
Perdita · 10/06/11
Wat wordt bedoelt met bruiswater???
catharina · 30/07/13
ik en mijn vrienden deden op school een spreekbeurt over zuid-amerika
we maakten en proevertje voor onze klas en het viel in de smaak!!
fréderique · 21/10/07
zeer lekker
het bruiswater hebben we geprobeerd en is
goed gelukt.
toppie!!!!!!!!!!!! ;)
annelies · 03/11/13