Gesauteerde noedels op z'n Japans

Jeroen De Clerck · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Voor wie de oosterse keuken wel kan smaken ... Gevonden op www.solo.be.

Ingrediënten

1 wortel
100 g boontjes
1 bosje verse peterselie
vetstof
2 el Mirin (= Japanse rijstwijn)
400 g ramen pasta (= Japanse noedels)
2 el Teriyaki (= Japanse saus op basis van sojasaus sake en suiker of honing)
1 prei
1 ui
1 broccoli
bieslook (1 bosje)
1 kippenfilet
1 selderie
250 g champignons
3 paprika's (rode, gele en groene)
1 courgette

Bereidingswijze

Was de groenten (de wortel, ui, prei, selder, courgette, champignons, broccoli, boontjes, de gele, rode en groene paprika) en snij ze in plakjes. Snij de kippenfilet in blokjes en marineer hem in de Teriyaki. Kook de ramen beetgaar in licht gezouten water. Kippenfilet uit de marinade halen en lichtjes aanbakken in vetstof. Stoof een deel van de groenten aan in vetstof en hou ze opzij om achteraf op het bord te garneren. Gaar de rest van de groenten samen met de Mirin in een pan. Meng de noedels en de kip onder de groenten en werk af met Yakisobasaus. Garneer het gerecht op de schotel, samen met de extra gestoofde groentjes, bieslookstengeltjes en fijn gesneden peterselie.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten