Eenvoudig en snel klaar!
Ingrediënten
500 g . grote rauwe ongepelde garnalen, vers of uit diepvries, 2 eetl. arachideolie, 250 g uien in grote ringen (ongeveer 4 stuks), 1 theelepel zout
versgemalen witte peper, 2 theelepels sesamolie, 6 eetl. bieslook in stukjes van 2 1/2 cm
Marinade:1 theelepel sesamolie, zout en versgemalen zwarte peper.
Bereidingswijze
Laat diepvriesgarnalen door en door ontdooien. Pel de garnalen zo nodig en gooi de pantsers weg. Verwijder zeker met een scherp mesje het zwarte darmpje aan de rugzijde (geeft een bittere smaak anders). Was ze, laat ze uitlekken en dep ze droog op keukenpapier.
Roer de ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar. Voeg de garnalen toe, schep goed om en laat ze 15 minuten in de koelkast marineren. Laat ze uitlekken en gooi de marinade weg.
Zet de wok op hoog vuur tot hij heet is en giet de olie erin. Voeg, als deze heel heet is en licht begint te dampen, de uit toe en roerbak 3-4 minuten tot hij goudbruin is.
Doe de garnalen erbij en bestrooi ze met wat zout en peper. Roerbak circa 4 minuten tot ze roze zijn.
Schep de sesamolie door de garnalen en roerbak nog 3 minuten.
Voeg het bieslook toe en roerbak nog 1 minuut tot het is geslonken.
Schep de garnalen in een voorverwarmde schotel en serveer meteen.
Eventueel met gekookte basmatirijst of fijne spaghetti.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
een marinade met welgeteld één theelepel olie, hoe kan je het bedenken !
enrico · 19/01/07