Gemarineerde ananas

Ingrid · Nagerechten en gebak · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Dit heb gegeten op een bijeenkomst van vrouwenclub. Ook zelf al eens geprobeerd en geserveerd bij een ontbijt buffet.Ik gebruikte enkel ananas, ster fruit en rode pepertjes. Lekker en fris

Ingrediënten

1 ananas, 2 rode sechuanpepertjes,
3 steranijs, 1/2 L water, 1/2 kg suiker
6 bolletjes vanille-ijs, verschillende soorten rood fruit (aalbessen, aardbeien, frambozen ...), verse muntblaadjes

Bereidingswijze

Kook het water en los de suiker erin op.
Laat afkoelen.
Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes, snijd de rest in heel fijne stukjes.
Voeg samen met de steranijs bij de suikersiroop, en meng alles goed. Snijd de ananas in flinterdunne plakken.
Leg ze op in een schaal en overgiet met de suikersiroop, laat minstens 24 uur marineren.
Leg enkele (5) schijven ananas op een groot bord, leg er 1 bol ijs op in het midden en garneer met het fruit en een blaadje verse munt.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak