gemarineerde aardbeien (fragole all'aceto)

Kurt · Nagerechten en gebak · 5-10 min · Vegetarisch

Dit is mijn zomerdessert voor grotere groepen. Afgelopen zomer klaargemaakt voor een groep van 30 man en was in een wip klaar maar kan natuurlijk evengoed voor 2. Je kan het perfect klaarmaken voor je gasten arriveren. je hoeft het enkel nog uit te scheppen.

Ingrediënten

Voor 4 personen :
500 gr aardbeien (ikzelf heb liefst de kleine, die hoef je niet te versnijden)
2 el balsamicoazijn
1-2 el suiker
Bereidingstijd 10 minuten + min. 1 uur marineren)
muntblaadjes voor garnering

Bereidingswijze

kroontjes van de aardbeien verwijderen en in een kom doen.
kleine aardbeitjes kunnen zonder versnijden gebruik worden, grotere in 2 of 4 snijden.
Aardbeien bestrooien met de suiker en besprenkelen met de balsamico.
Voorzichtig omscheppen en afgedekt minstens 1 uur laten intrekken.
Op ogenblik van serveren aardbeien verdelen over 4 diepe borden en versieren met een muntblaadje.
Zalig!

Variant : je kan eventueel ook een bolletje vanileijs in ieder bord doen.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Dit is inderdaad lekker! Mijn aardbeien halen mijn beschuitje meestal niet maar worden vaakl een desert. Vlak voor het serveren nog wel even een klein beetje verse peper erboven malen mmakt het af.