Lekker zomers en fris gerechtje dat zowel als amuse als voorgerechtje kan dienen.
Ingrediënten
4 komkommers
5 eetlepels olie
2 limoen koriander
2 potjes zure room
peper en zout
gedroogde ui
cayennepeper
Bereidingswijze
Neem de limoenen en schaaf eerst de schil in zeste. Hou deze apart. Pers de limoenen dan apart uit zodat je 2 porties limoensap hebt (1 voor de gazopacho en 1 voor de komkommersalade)
Verwijder de pitjes uit 3 komkommers en snijd deze in grove stukken
Doe de komkommer, olie, limoensap (van 1 limoen) en de inhoud van 1 potje zure room in de blender. Kruid af met pezo en snuifje cayennepeper en mix tot een dikke massa. Snipper de koriander in kleine stukken en roer deze onder de komkommersoep
Snijd de overige komkommer met een dunschiller in fijne repen en verdeel de repen in fijne sliertjes. doe deze in een kom, kruid af met pezo en voeg de gedroogde ui toe. overgiet met het overige limoensap. Laat even marineren.
Schep een quenelle van zure room in een diep bord een schep daarond de gazpacho en voeg een beetje komkommersalade toe rond de quenelle
- Login of registreer om te kunnen reageren