Gazpacho van komkommer en koriander met zure room

Wendy Uyttendaele · Voorgerechten · 15-20 min · Vegetarisch

Lekker zomers en fris gerechtje dat zowel als amuse als voorgerechtje kan dienen.

Ingrediënten

4 komkommers
5 eetlepels olie
2 limoen koriander
2 potjes zure room
peper en zout
gedroogde ui
cayennepeper

Bereidingswijze

Neem de limoenen en schaaf eerst de schil in zeste. Hou deze apart. Pers de limoenen dan apart uit zodat je 2 porties limoensap hebt (1 voor de gazopacho en 1 voor de komkommersalade)

Verwijder de pitjes uit 3 komkommers en snijd deze in grove stukken

Doe de komkommer, olie, limoensap (van 1 limoen) en de inhoud van 1 potje zure room in de blender. Kruid af met pezo en snuifje cayennepeper en mix tot een dikke massa. Snipper de koriander in kleine stukken en roer deze onder de komkommersoep

Snijd de overige komkommer met een dunschiller in fijne repen en verdeel de repen in fijne sliertjes. doe deze in een kom, kruid af met pezo en voeg de gedroogde ui toe. overgiet met het overige limoensap. Laat even marineren.

Schep een quenelle van zure room in een diep bord een schep daarond de gazpacho en voeg een beetje komkommersalade toe rond de quenelle

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten