Eendeborst met colasaus, geparfumeerd met limoen. Aardappel met pompoenpitolie.Knolselder in room

Chef koeki · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Benodigdheden: 4 pers
250 gr knolselder
25cl room
4 aardappel
Pompoempitolie
sesamzaadjes
2 eendeborst
1 l cola
1 limoen
Braadjus
Bladerdeeg
1eigeel

Bereidingswijze

Bereiding

De knolselder , reinigen en in stukken snijden. Garen in de room en wat water.

De aardappelen , reinigen , garen in koud water met wat zout. Na gaartijd kruiden met zout en peper,grof stampen , parfumeren met pompoenpitolie

Het vlees aankleuren in een grillpan en kruiden.

De bladerdeeg in reepjes snijden, bestrijken met eigeel en wat sesamzaadjes er overdoen. Afbakken in een oven op 180°.

De cola inkoken met de braadjus.

Dresseren

Maak een quenelle met aardappel leg op het bord. Het zelfde met de knolselder puree.
Zo leg je van iedere twee quenelle.

Leg wat saus geparfumeerd met limoen op het bord, daarop het vlees. Bedek met een staafje bladerdeeg.

Werk af met gefrituurde knolselderblaadjes

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Beste Mireille,
In het recept staat toch nergens dat het om cola light zou gaan.

Dit recept is niet verantwoord. Cola light mag NOOIT verwarmd worden. Bij verhitting wordt aspartaam kankerverwekkend, en kan het zenuwstelsel aantasten.

Beste,

Ikzelf werk bij een frisdrankfabrikant en raad je af om Light dranken te verwarmen. De zoetstof aspertaam kan bij een te hoge temperatuur namelijk toxisch worden.