Citroenrijst

Denise · Bijgerechten · 45-50 min · Vegetarisch

Rijst net iets anders klaargemaakt, met een frisse smaak.

Ingrediënten

250 g. Basmati of een ander soort rijst met lange korrel, 4 dl water, 1 tl. zout, 3 sl olie, 1 tl komijnzaad, 1 laurierblad, zeste van 1 citroen, 3 sl peterselie

Bereidingswijze

1. De rijst goed wassen, 10 min. weken en 10 min uitlekken.

2. Verhit de olie ven bak het komijnzaad en laurierblad.

3. Voeg de rijst toe en bak hem tot de korrels wit kleuren. Voeg het kokend water toe, zout en citroenzeste, laat alles opkoken. Zet het vuur zo laag mogelijk en sluit de pot met een goed passend deksel. Laat de rijst een 15 tal min. koken tot al het water opgenomen is.

4. Neem hem van het vuur af en laat de rijst nawellen. Strooi voor het opdienen de verse kruiden over.

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten

Reacties

Perfect rijstreceptje lukt altijd

Je kunt ook eens proberen de zeste te vervangen door een stengel citroengras die je een paar keer kneust en vanaf het begin meekookt

Alleen de geur al zal je doen watertanden

om de hele boel wat kelur te geven kun je wat zeste en wat fijngesneden ringetjes spaanse peper door de rijst men,gen vlak voor het opdienen